Aktualno Županija

Sjednice Županijske skupštine ipak ne samo na YouTubeu? Jelić kaže da je za razgovor, iduće godine 25 posto više novca za informiranje?

I dok se karlovački gradonačelnik Damir Mandić na jučerašnje zahtjeve vijećnika da se sjednice Vijeća, osim na YouTube kanalu, prenose i na Radio Karlovcu, oglušio, župan Damir Jelić na takve je zahtjeve županijskih vijećnika reagirao suprotno i kazao da ne vidi problem u prijenosu sjednica Županijske skupštine i na radiju ili televiziji.

Da je dobro što je prijenos sjednica na internetu, ali ne i to što nema radijskog prijenosa jer nemaju svi ni računala ni internet, najprije je primjetio Josip Benčić (SDP), a nastavio njegov stranački kolega Ivan Vuković precizirao da sjednicu u tom trenutku gleda 19 ljudi. A to baš i ne jamči javnost rada.

Lani je bilo predviđeno oko 2,5 milijuna kuna za informiranje. Što je pod tom stavkom rješavano, ne znam, ali svi mediji potrošili su 400.000 kuna. Očito je da javnost rada nije ono što bismo željeli, skrivanje od javnosti činjenica koje se iznose na ovim sjednicama nije prihvatljivo. Zbog čega smo ostali bez prijenosa sjednica na radiju, a mogla su nas pratiti starija domaćinstva i u Lađevcu i u Saborskom, Karlovcu, Ogulinu… a preko YouTubea u ovo vrijeme možda nekoliko službenika zainteresiranih koji nemaju pametnijeg posla. Može YouTube, ali prvo mora biti radio, rekao je Vuković. (opširnije KAportal)