Aktualno OG sada Ogulin

Povjerenica Kolaković zadovoljna suradnjom s gradonačelnikom Domitrovićem

Povjerenica za Gradsko vijeće grada Ogulina jučer je boravila u našem gradu i održala sastanak sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i njegovim suradnicima. Potom je posjetila i Radio Ogulin, te  novinarima izjavila kako su se dogovorili određeni koraci i planovi, koji će se staviti u vjerojatno sljedeću odluku o financiranju koju će ona donijeti.

Naime, odluka o privremenom financiranju bit će na snazi  do 30. 4. ili do 31. 5. kako grad ne bi došao u situaciju da,  iz svih proceduralnih razloga, jer se moraju poštivati određeni rokovi, sve stane,  dok se proračun ne donese. Dakle, sve to zavisi od toga kada će Ministarstvo upravo donijeti odluku o sazivanju konstituirajuće sjednice novog  Gradskog vijeća.

Zakon je u tom smislu vrlo jasan. Od proglašenja konačnih rezultata izbora, što bi trebalo biti danas, u roku od 30 dana će se konstituirati Gradsko vijeće, a sjednicu će sazvati i voditi predstojnik državne uprave iz Karlovca.

Dakle, proračun se neće moći donijeti niti na prvoj, niti na drugoj sjednici, jer je potrebno konstituirati gradske odbore, kroz koje moraju proći sve odluke. Tako će se o proračunu moći raspravljati tek na trećoj sjednici Gradskog vijeća, a za to su, kao i za dostavu materijala, potrebni određeni rokovi. Kad se proračun donese, on stupa na snagu 8 dana od dana objave, pa je moguće da to ne bude ni u travnju. Za to će vrijeme vrijediti Odluka o privremenom financiranju i grad će moći normalno funkcionirati.

“Zahvalna sam i sretna što sam ovdje naišla na jednu konstruktivnu atmosferu, lijepo sam surađivala sa gradonačelnikom i njegovim stručnim službama, pa se nadam da i ini imaju barem približan stav”-zaključila je povjerenica Marina Kolaković.

Činom odabira i proglašenja predsjednika novog saziva Gradskog vijeća, njoj će mandat prestati.