Aktualno OG sada Ogulin

Svjetski dan pripovjedanja obilježen u Dječjem vrtiću “Bistrac”

Danas se obilježava Svjetski dan pripovijedanja, koji se svake godine obilježava u vrijeme proljetnog ekvinocija.

Ivanina kuća bajke će ove godine po peti put obilježiti Svjetski dana pripovijedanja, i to sa djecom iz Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin u vrtiću.

“Kao članovi FEST-a (Federacije europskih pripovijedača) postali smo dijelom globalne porodice pripovjedača koji diljem svijeta pričaju na različitim jezicima sa ciljem da se između sebe povezujemo. Svake godine odabire se tematski okvir priča s kojima se proslavlja ovaj dan. Ove godine to su mitovi, legende, epovi. Svjetski dan pripovijedanja i dolazak proljeća ćemo proslaviti pripovijedajući legende ogulinskog kraja, a ipak ćemo dodati i još jednu bajku Ivane Brlić Mažuranić”-rekla nam je ravnateljica Ivanine kuće bajke Ankica Puškarić.

Pripovijedanje je u Ivaninoj kući bajke stalna ponuda. Tijekom cijele godine se pored ognjišta može čuti pripovijedanje. Glavna pripovjedačica je Sanja Kolić.

Tijekom veljače ove godine je Jasna Held održala i radionicu pripovijedanja za zaposlenike i vanjske suradnike Ivanine kuće bajke. Tako su se Sanji Kolić  pridružile Maja Juričić Francetić i Vesna Brozović,  nove pripovjedačice.