Aktualno OG sada Ogulin

Obrtnička i tehnička škola Ogulin postala je dio mreže “Junior Engineer Academy”

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom, te International Giving Foundation pokrenuli su projekt  “Junior Engineer Academy Network Croatia”.
Kriteriji za odabir bili su opis projektne ideje te motivacija škole za sudjelovanje u projektu. Projektnu ideju osmislio je nastavnik David Fabijan, dipl.ing., a ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković, dipl.ing., odradila je motivacijsko pismo.
S ponosom ističu da je Obrtnička i tehnička škola Ogulin jedna od 15 srednjih škola s područja Republike Hrvatske odabranih i uključenih u ovaj projekt koji se po prvi put provodi izvan sjedišta, odnosno izvan Njemačke.
Škola je za realizaciju projektne ideje Škola je dobila paket IoT opreme (naprednu Arduino IoT opremu, komplete senzora, dodatni set elektronike), 3D printer Prusa MK3 i potrošni materijal, dvodnevnu osnovnu i naprednu edukacije za mentore o korištenju opreme, novčana sredstava potrebna za realizaciju projektnih ideja, mentorstvo za učenike na dvije razine – IRIM i tvrtke/obrazovne ustanove
Procijenjena vrijednost opreme i edukacija je oko 20000,00 kn .
Sudjelovanjem u projektu učenicima  će omogućiti razvijanje projektnih ideja, povezivanje s tvrtkama i edukacijskim ustanovama radi  osiguranja mentorske podrške pri izradi rješenja, te poticanje trajne suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.

Projekt će završiti predstavljanjem radova na godišnjoj Croatian Makers konferenciji koja će se održati u svibnju 2020. u Zagrebu, a na kojoj se predstavljaju postignuća učeničkih timova koji sudjeluju u projektnim aktivnostima IRIM-a.