Aktualno Županija

Karlovačka policija u posljednji trenutak spriječila vozača da s 2,25 promila uđe na autocestu – umjesto da im zahvali, on ih brutalno izvrijeđao

Malo je nadostajalo da 37-godišnji Šibenčanin prođe naplatne kućice u Karlovcu i uđe na autocestu s čak 2,25 promila alkohola u krvi. Dogodilo se to 23. prosinca oko 23 sata. Tada ga je spriječila policija u naumu, a ovih dana kaznio Općinski sud u Karlovcu novčanom kaznom od 6.000 kuna za taj prekršaj te s još 750 kuna zbog remećenja javnog reda i mira.

Kobne večeri su ga policajci uočili kako vozi Prilazom Većeslava Holjevca od kolodvora prema naplati te su ga zaustavili prije naplatnih kućica. Time nije bio sretan, te ih je verbalno napao riječima: “P… vam materina, što hoćete od mene, koji ste vi k… ovdje, što maltretirate poštenog Hrvata, j… Srbe, a ne mene”.

Nakon toga je prekršitelj isključen iz prometa, te je ostatak noći proveo na triježnjenju u policijskim prostorijama. Morat će platiti i sudske troškove od 150 kuna te trošak alkotestiranja u iznosu od 80 kuna. Nakon svega, neće smjeti za volan šest mjeseci, koliko mu je određena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. (KAportal)