Aktualno Županija

Karlovačka županija o zidu na Korani: Izdali smo rješenje da zahvat nema utjecaja na ekološku mrežu i to nakon mišljenja nadležnog Ministarstva

Dok se dio građana okupio oko Inicijative “Spasimo Koranu” i traži da se onemogući izgradnja protupoplavnog zida na lokaciji kod slapa i kod budućeg hotela, iz Karlovačke županije, koja je i izdala sporno rješenje dobili smo odgovor na naš upit. Inicijativa je, podsjetimo, najavila podizanje žalbe na rješenje Karlovačke županije u kojem se navodi da ovaj zahvat nema utjecaja na ekološku mrežu.

– Vezano za upit na temu najave gradnje nasipa- zaštitnog zida uz Koranu izvješćujemo da je investitor podnio zahtjev za provođenjem postupka prethodne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu prema Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša Karlovačke županije.

U skladu sa zakonskim obvezama Odjel je izdao Rješenje kojim se utvrđuje da planirani zahvat nema utjecaja na ekološku mrežu, a temeljem prethodno pribavljenog mišljenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša Karlovačke županije samo je jedno od javnopravnih tijela koja sudjeluju u postupku te u ovom predmetu nije izdavao druge dokumente, stoji u šturom odgovoru iz Karlovačke županije.(KAportal)