Aktualno Županija

Olakšanje roditeljima: Na početku školske godine u klupama će karlovačke osnovce dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice

I dok će roditelji srednjoškolaca na ovakvu pomoć još pričekati, za one karlovačkih osnovaca, njih nešto manje od četiri tisuće, nova školska godina donijet će manje troškova nego prijašnje: u klupama će ih dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice.

Udžbenici zahvaljujući državi jer u novoj školskoj godini dobit će ih svi učenici osnovnih škola u zemlji, a radne bilježnice zahvaljujući Gradu Karlovcu koji je milijun kuna predvidio za nabavku radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu za sve učenike osnovnih škola kojima je on osnivač. U škole će stići do kraja kolovoza, uoči nove školske godine, kao što je bilo i protekle dvije.

– Popis za nabavu radnih bilježnica utvrđen je na temelju prijedloga od strane škola. Ostvarivanje inicijative već treću godinu zaredom za nabavku obrazovnih materijala olakšat će roditeljima školovanje djece, ali i podići razinu kvalitete sveukupnog pedagoškog standarda, kvalitetniju prezentaciju programa za učenike, te tako pridonijeti i kvaliteti učenja i promicanja prava djeteta za ravnopravno i kvalitetno obrazovanje, kažu u Gradu i podsjećaju da su u posljednje tri godine 4,5 milijuna kuna izdvojili za kupnju radnih bilježnica, pribora za tehničku kulturu i mapa za likovni za sve učenike i udžbenike za djecu iz obitelji koje su korisnici socijalnog programa i učenike s teškoćama. (KAportal.hr)