Aktualno Županija

Policija u velikoj “vikend akciji”: Napisano 314 kazni, u prekršajima ali i drugim nezakonitim radnjama hvatali vozače po D-1

U novoj vikend akciji karlovačke policije, njezini su se službenici “pristojno” napisali kazni, s obzirom da je utvrđeno čak 314 prekršaja u prometu.

– 11 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 140 na brzinu, 68 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kažu u policiji.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača u Donjem Furjanu, a iznosila je 1,77 promila. Također, kod 55-godišnjeg vozača bicikla u Karlovcu izmjerena je koncentracija alkohola od 1,21 promila.

– Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 139 km/h na autocesti A1, kažu u policiji pa je za pretpostaviti da se radi o brzini na dionici a kojoj je ograničenje 100 km/h.

Karlovački su policajci jučer na terenu radili s Mobilnom jedinicom carine i Vojnom policijom, kako kažu, “s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji na državnoj cesti D1”.

– Tom prilikom utvrdili su 65 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 1 prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, 1 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, 1 prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, 1 prekršaj iz Zakona o šumama, 1 prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 1 prekršaj iz Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti te 1 kazneno djelo krivotvorenja isprava. (KAportal.hr)