Aktualno Županija

Obnova Veleučilišta: “Atrij znanja” dobio čeličnu konstrukciju tešku 30 tona – bit će podloga za staklenu kupolu

Obnova karlovačkog Veleučilišta se nastavlja a konačno je Atrij znanja dobio i svoju krunu.

Kako nam javljaju iz Veleučilišta, postavljena je čelična konstrukcija teška 30 tona, koja je ujedno i podloga za staklenu površinu kupole, čime je Atrij znanja dobio svoju dugo priželjkivanu krunu!

Podsjećaju da Veleučilište u Karlovcu od lipnja 2018. godine provodi Projekt „Atrij znanja“ financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga ”Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

– Ukupna vrijednost Projekta je više od 39 milijuna kuna od čega dio EU financiranja iznosi 37 milijuna i 800 tisuća kuna što ga čini najvećim projektom financiranim EU sredstvima, na području grada Karlovca, od ulaska Hrvatske u EU.

U sklopu Projekta, od prosinca 2018. godine, provode se radovi na rekonstrukciji zgrade Veleučilišta na Strossmayerovom trgu, koji obuhvaćaju adaptaciju i proširenje mini pivovare, uređenje novog kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, uređenje energetske ovojnice i izmjenu stolarije te uređenje unutrašnjosti atrija s Interpretacijskim centrom.(KAportal)