Aktualno Županija

Sv. Nikola nije zaboravio najmlađe bolesnike karlovačke Bolnice, a skromne mališane najviše su razveselili – slatkiši

– Jesam, mislila sam da će doći sv. Nikola ovdje, a dobila sam slatkiše, kazala je Leona, djevojčicu koju je danas na Dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac posjetio djeci najdraži svetac i donio – uz pomoć gradskih i županijskih čelnika, doduše – igračke, voće, slatkiše…

Leona je, ispričala je njena majka Iva, došla na kontrolu u Dnevnu bolnicu, ležala je prije na odjelu, a majčina iskustva i s liječnicima i sestrama Pedijatrije, ali i cijele bolnice, su odlična. Zato se slaže s gradonačelnikom Damirom Mandićem da su i liječnici sv. Nikole.

– Treba ih pohvaliti iznad svega jer rade vrhunski posao s puno pažnje i ljubavi. Dobri su i dijagnostičari jer sam, na žalost, imala česte susrete s njima ovdje, rade odličan posao, kao i druge bolnice. Mi roditelji moramo biti staloženi u nekim situacijama, da čekamo odgovore jer trebamo čekati: oni se prvo bave s našom djecom, tek onda s nama, napomenula je majka.
Na Dječjem odjelu je 14 kreveta za akutno, te po jedan za produženo i palijativno liječenje, a trenutno leži sedmero djece, od 0 do 18 godina, s onim manjima su i majke: besplatno s djecom do 6 mjeseci, do njihove tri godine po povlaštenoj cijeni, a sa starijima za 200 kuna dnevno za puni pansion. Mali bolesnici, ispričala je voditeljica Odjela dr. Marija Spajić, prosječno na odjelu borave 4,6 dana, do oporavka i trenutka kada mogu biti na kućnoj njezi.

– Djece, na žalost, uvijek ima. Kod nas je za Božić i Novu godinu odjel najkcatiji jer je to hladno, zimsko vrijeme, ali darovi i svi dobronamjernici koji razvesele našu djecu su dobrodošli. Sv. Nikola unosi puno radosti u srca naše dječice čak i kad su jako bolesni i njih znaci pažnje, i javne, jako vesele pa je prije nekoliko tjedana bilo upita hoće li doći sv. Nikola, ispričala dr. Spajić, i ove godine jedna od najboljih liječnica po izboru pacijenata. (kaportal.hr)