Aktualno Županija

Optužnica zbog maltretiranja bivše supruge: Razveli su se prije 11 godina, a on je naziva i hvali se da je postao kriminalac

Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 36-godišnjeg muškarca jer je sustavno maltretirao bivšu suprugu s područja Ozlja.

Nazivao ju je usred dana i noći te joj slao na desetke SMS-ova, iako ona s njime nije željela komunicirati, niti uspostavljenje bilo kakvog kontakta.

Pričao bi joj o svojem osobnom životu raspitujući se za njezin, iako mu je jasno dala do znanja da o tome ne želi ni slušati niti pričati. Ponekad bi je zvao, pa bi joj puštao glazbu. Hvalio se navodnim kaznenim djelima koje je počinio s ljudima iz krim miljea, primjerice da ja zaradio 38.000 eura na krijumčarenju migranata. Govorio bi da mu nitko ništa ne može.

Tužiteljstvo je to okvalificiralo kaznenim djelom nametljivog ponašanja, te od suda traži kaznu zatvora u trajanju od godine dana. Zanimljivo je da oni nisu u braku već 11 godina, te je svatko svoj život nastavio s novim partnerom, međutim, bivši muž svejedno maltretira nekadašnju partnericu.

Ispitan pred državnim odvjetnikom okrivljenik je u cijelosti porekao počinjenje kaznenog djela za koje se tereti. U svojoj obrani naveo je da su policijski službenici pretražili njegov mobilni uređaj na kojem nisu pronađeni dokazi da bi počinio kazneno djelo. Također, okrivljenik je naveo da je upravo njegova bivša supruga ta koja potencira razgovore i sukobe između njih, zbog čega se vodi više sudskih postupaka.

On kaže da poduzima samo ono što je u interesu njegovog djeteta za koje se želi brinuti, dok ga “ona cijelo ovo vrijeme lažno prijavljuje da je počinio kaznena djela na njezinu štetu”.

– Imajući u vidu da je okrivljenik ranije višestruko osuđivana osoba, pa i zbog nasilja u obitelji, te kao takav očito sklon neprimjerenom i nedozvoljenom ponašanju, smatram da je predložena bezuvjetna kazna zatvora, a s obzirom na počinjeno djelo i počinitelja, jedina primjerena i razmjerna stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja, kažu u Državnom odvjetništvu. (KAportal.hr)