Aktualno Županija

Žena napravila kaos na terasi karlovačkog restorana: Vrijeđala supruga, razbijala inventar, pa otišla s mlađim muškarcem

Hrvatsku državljanku u dobi od 42 godine, koja ima prebivalište u Njemačkoj, Prekršajni sud u Karlovcu osudio je na ukupno 1.750 kuna kazne zbog psihičkog zlostavljanja supruga, te razbijanja inventara karlovačkog restorana.

Izgred se dogodio u ljeto 2016. godine u jednom restoranu na Ilovcu, no tek ovih dana je oglašena sudska presuda. Sud, naime, okrivljenoj nije uspio dostaviti poziv za raspravu, a kada je konačno u tom uspio, ona se nije pojavila.

U presudi se navodi da je žena kriva kako se ponašala prema suprugu u ugostiteljskom objektu na način da je počinila psihičko nasilje prema njemu vrijeđajući ga i psujući mu majku, što je kod njega prouzročilo uznemirenost. Uslijed izljeva bijesa razbila je, navodi se u presudi, četiri boce, šest čaša, pepeljaru te staklo na stolu.

Supružnici se nisu pojavili na sudu, ali jesu svjedoci, među kojima je najvažnija bila konobarica, koja je toga dana pratila razvoj situacije. Supružnici su sjedili na terasi, a onda im se pridružio mlađi dečko. Žena je počela pričati da će ga odvesti u Njemačku i uzdržavati, na što je muž poludio. Tada su počele žestoke međusobne uvrede. Ona je obavijestila gazdu i gazdaricu, koji su joj savjetovali da se ne miješa.

U jednom trenutku okrivljena je udarila nogom u stol i tada se sve s njega razbilo. Sjela je u vozilo i otišla s mlađim muškarcem. Bijesni muž je nastavio razbijati po terasi vičući. Kada se malo smirio, sve što je razbio, ali i ono što je ranije razbila njegova supruga, odmah je platio gazdi, tako da on nije imao odštetni zahtjev. (KAportal.hr)