Aktualno Županija

Županijski Stožer civilne zaštite o koronavirusu raspravljao telefonski pa sve prebacio na Zavod za javno zdravstvo

Sve službe spremne za eventualnu pojavu oboljelih u Hrvatskoj.

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije o koronavirusu raspravljao je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici pa zaključio da sve postupke vezane za moguće slučajeve virusa – zbog kojeg je WHO proglasio globalno izvanredno stanje – preuzima županijski Zavod za javno zdravstvo.

Potvrdili su nam to danas iz Karlovačke županije, odgovorivši na naš jučerašnji upit.

– Nakon jučer održane telefonske sjednice stožera Civilne zaštite Karlovačke županije donesen je zaključak da sve mjere koje se odnose na postupanje s možebitnim zarazama od Corona virusa preuzima Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, a po naputcima kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Krizni stožer Ministarstva zdravstva predstavio je prije nekoliko dana mjere prevencije širenja Corona virusa, naglasivši kako nema mjesta za paniku i da su sve službe spremne za eventualnu pojavu oboljelih u Hrvatskoj, a na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo mogu se pronaći i preporuke za putnike iz Kine, naveli su iz Županije.

Dodali su da se u slučaju bilo kakvih naznaka za moguću pojavu Corona virusa građani mogu javiti Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na broj pripravnosti dežurnog epidemiologa: 098 247 630 i pročitati upute o postupanju na web stranici.

Zaraženih je, po posljednjim podacima, i dalje najviše u Kini, 9.692, ali virus je zabilježen i u Australiji, Indiji, Kanadi, SAD-u, Njemačkoj… pa i nama susjednoj Italiji. (kaportal.hr)