Aktualno Županija

Nepoznati muškarac iz kuće otuđio novac, policija poziva na oprez

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće, od kojih jedna s teško i jedna s lako ozlijeđenom osobom.

Jučer je u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu 68-godišnjakinja u kuću pustila nepoznatu mušku osobu koja se predstavila kao djelatnik elektre, a koji joj je u trenutku njene nepažnje otuđio novčanik s novcem i dokumentima te se udaljio iz kuće. Slijedi kriminalističko istraživanje. Policija stoga upozorava – građani budite oprezni!

Jučer u 14.15 sati u Karlovcu, na Trgu hrvatskih branitelja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist. Naime, biciklom je pod utjecajem alkohola od 1,17 g/kg upravljao 66-godišnjak koji se nepropisno uključivao u promet na dijelu kolnika gdje je izveden obilježeni pješački prijelaz i prijelaz biciklističke staze preko ulice, te ga je u jednom trenutku udario osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak. Neposredno prije prometne nesreće 65-godišnji vozač bio je zaustavljen ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka te je prilikom kretanja s mjesta, a nakon što je propustio pješake, dijelom svog vozila udario u bicikl koji mu je prilazio s lijeve strane i kojeg nije uočio.
Protiv vozača bicikla bit će podnesen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno izvješće.