Aktualno OG sada Ogulin

Dan žena u Ivaninoj kući bajke

Ivanina kuća bajke se uključila u organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana žena,u okviru pripreme certificiranja Europske rute književnica koju vodi Forum slavenskih kultura iz Ljubljane.

U organizaciju su uključeni partneri iz Slovenije, Srbije, Poljske i Rusije vođenim turama, programom za djecu u vidu kreativnih radionica, sajmovima knjiga, raspravama i predavanjima o djelima i književnicama.
Program Ivanine kuće bajke će se održati u nedjelju, 8. ožujka 2020. godine.
U 10:00 sati – vođena tura i pripovijedanje na dijelu rute bajke u središtu Ogulina. Vlasnica obrta za turističko vođenje i pripovijedanje Sabina Gvozdić će posjetitelje povesti na mjesta inspiracije Ivane Brlić – Mažuranić u središtu grada Ogulina, početak je ispred Ivanine kuće bajke. Posebna nagrada je pripovijedanje bajke, u čast naše najslavnije Ogulinke i domaćice Ivanine kuće bajke – Ivane Brlić –Mažuranić.
U 11:00 sati – Ivanina vremenska lenta – edukativna radionica. Radionica obuhvaća grupno istraživanje i pronalaženje događaja vezanih uz ponuđene godine koje su važne u životu Ivane Brlić-Mažuranić.

Popunjava se lenta vremena, a odgovori se pronalaze istražujući tajanstvene odaje začaranog dvorca Ivanine kuće bajke.

“Ovim programom čestitamo svim ženama Dan žena, pozivamo na sudjelovanje i častimo!”-poručuju iz Ivanine kuće bajke.