Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan sporazum o zajedničkom korištenju postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada

Procijenjena vrijednost projekta  iznosi 11,6 milijuna kuna

 

Danas je u gradskoj vijećnici potpisan Sporazum o zajedničkom korištenju postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada – Sortirnice Ogulin.

Svoje su potpise na sporazum stavili  gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik općine Plaški Pero Damjanović, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik općine Tounj Ivica Sopek i načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i  načelnik Općine Brinje  Zlatko Fumić, učinili su to u jutarnjim satima.

Po riječima gradonačelnika Dalibora Domitrovića,  projekt je pokrenuo grad Ogulin. Procijenjena vrijednost iznosi 11,6 milijuna kuna s PDV-om, a sve s ciljem da se u budućnosti uspostavi održiv sustav zbrinjavanja otpadom.

Projekt će tijekom mjeseca ožujka biti prijavljen na natječaj za sufinanciranje putem fondova EU. Ovim sporazumom, odnosno prikupljanjem razvrstanog otpada s područja spomenutih gradova i općina, postići će se dovoljne količine odvojeno prikupljenog papira, kartona, stakla, plastike i metala, potrebne da bi poslovanje buduće sortirnice bilo ekonomski održivo.

Susjedne Općine i Grad Otočac će se potpisivanjem ovog sporazuma uključiti u zajedničko korištenje postrojenja, te odvojenim prikupljanjem otpada smanjiti količine miješanog komunalnog otpada za 60%, a cilj je vremenom postići i veći stupanj razvrstavanja, i preko 70%.

Inicijativu je, uime nazočnih predstavnika općina, pozdravio načelnik općine Saborsko Marko Bićanić.