Aktualno Županija

Mladić iz Samobora u Karlovcu pokušao “utopiti” lažnih 1000 kuna kupujući “špeceraj”: “Meni ih je uvalio Fran”

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg muškarca iz Samobora zbog kaznenog djela krivotvorenja novčanica.

On je, kako je utvrđeno u istrazi, 5. lipnja prošle gofdine oko 13.45 sati u jednoj trgovini u Karlovcu na blagajni pokušao “utopiti” lažnu novčanicu od 1000 kuna, pritom znajući da se radi o lažnjaku.

Okrivljenik je u svojoj obrani pred državnim odvjetnikom naveo da je spornu novčanicu dobio u gradu Zagrebu kao vozač Ubera od osobe za koju je naknadno ustanovio da se zove Fran. Ta osoba mu je, kaže, za vožnju platila novčanicom od 1.000 kuna.

Posumnjao je da bi se moglo raditi o krivotvorenoj novčanici, ali kako je bila noć i kako mu se novčanica na dodir činila u redu, primio ju je i toj osobi za račun izvratio svim svojim novčanicama koje je u tom trenutku imao.

– Slučajno sam se našao u Karlovcu gdje sam tu novčanicu predao u jednoj trgovini gdje sam kupovao hranu. Svjestan sam da sam pogriješio – kaže on, dodajući da je identitet osobe koja mu je predala novčanicu utvrdio putem njezina instagram profila gdje je vidio da se zove Fran.

– Iz zapisnika o prepoznavanju proizlazi da je djelatnik trgovine s potpunom sigurnošću prepoznao upravo okrivljenika kao osobu koja mu je kritične zgode predala spornu novčanicu, dok iz priležećeg računa proizlazi da je ista predana za kupljene proizvode u vrijednosti od 154,06 kuna, kažu u odvjetništvu.(KAportal.hr)