Aktualno Županija

“Danas moramo vjerovati u Stožer civilne zaštite”

-Ovo je prvi put da se sjednica Županijske skupštine odvija u posebnim uvjetima, budući da nisu prisutni vijećnici uživo nego će svoje odluke o točkama dnevnog reda donositi putem očitovanja i praćenja sjednice putem Youtube kanala. Nećemo se dovesti u situaciju da narušavamo krizu još više nego što jest, a u vijećnici će biti najviše pet osoba koji će iznositi svoje točke dnevnog reda te će se vijećnici na kraju o tome moći očitovati mailom, izjavio je prije početka sjednice Županijske skupštine predsjednik županijskog SDP-a Ivan Vuković koji je zbog spriječenosti predsjednika Skupštine Ivana Vučića i zamjenice Jadranke Golubić danas predsjedavajući.
U njihovo i svoje ime zahvalio se svim djelatnicima zdravstvenih službi u Karlovačkoj županiji koji su nas, kako je rekao, doveli u situaciju da se možemo s ponosom dičiti što smo jedna od manje zaraženih županija.

–Njihovo zalaganje, posebno medicinskih sestara, osoblja koje je prvo na udaru i disciplina naših sugrađana koju su pokazali i 90-tih godina u Domovinskom ratu je rezultiralo time da je Karlovac i županija danas jedan od manje ugroženih prostora. Nadam se da će tako i ostati. Zahvalio bih i civilnoj zaštiti, ali i onima koji nam omogućuju da imamo kruh i sve ostale namirnice, to su oni kamioni koji su svaki dan na cesti, pa i željeznici koja i dalje teretni promet prevozi diljem države. Bitno je ostati doma, bitno je čuvati zdravlje svojih bližnjih i čuvati i vlastito zdravlje. Naša namjera je da budemo solidarni sa svim građanima Karlovačke županije tako što ćemo se odreći naših današnjih dnevnica i primanja koja smo imali za mjesec ožujak u korist karlovačke Opće bolnice, poručio je Vuković.

–Koordinacijom Klubova vijećnika HDZ-a, SDP-a, Živog zida te vijećnika MOST-a i HNS-a – Liberalnih demokrata u Županijskoj skupštini dogovoreno je da se naknada županijskih vijećnika za mjesec ožujak usmjeri za nabavu zaštitne opreme za prevenciju širenja koronavirusa. Naglasak je da se novac kvalitetno rasporedi prema prioritetima u bolničke zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije koje su u ovom trenutku funkcionalno spojene, kazao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Tomislav Katić.

–Pozivam sve građane da prate što objavljuju lokalni mediji u županiji i da se toga pridržavaju, apelirao je Vuković te dodao.

– Danas ćemo na sjednici donijeti odluke koje su ključne za funkcioniranje županije. Danas moramo vjerovati u Stožer civilne zaštite. Ne postoji pet generala, postoji jedan i njega se sluša, zaključio je. (karlovacki.hr)