Aktualno Županija

Zaposlenici i volonteri Crvenog križa u tjedan dana obišli 920 korisnika u Karlovačkoj županiji – sve podsjećaju i da je otvoren besplatan telefon za pomoć

Protekli tjedan 131 zaposlenik društava Crvenog križa i 60-ak volontera obišli su 920 korisnika u Karlovačkoj županiji, onih koji i inače koriste njihovu pomoć u kući, te starije i nemoćne osobe, čine to i dalje, a sve one kojima je potrebna psihosocijalna pomoć podsjećaju da je otvoren telefon 0800 1188 na koji mogu besplatno nazvati.

– Obilazimo naše korisnike različitih programa pomoći u kući, te starije i ljude koji nemaju nekog svog bližeg, rodbine, susjeda… Za njih nabavljamo namirnice, lijekove i pomažemo u onome što ne mogu sami. Obzirom i na preporuku da se stariji zadržavaju u svojim domovima, pokušavamo to sve odraditi umjesto njih. U te je usluge direktno uključeno 115 djelatnika, radimo kapacitetom kao i do sada. Svi na terenu, gerontodomaćice itd., rade sa zaštitom rade; ostali su u uredima, u smanjenom obliku, po napucima Stožera, kazala je ravnateljica karlovačkog Crvenog križa Branka Hastor, na današnjoj pressici županijskog Stožera civilne zaštite, pozvavši sve koji imaju potrebu za razgovorom da nazovu 0800 1188, čiji će stručni djelatnici s njima porazgovarati i olakšati samoću i izoliranost od svega.

Govoreći o akcijama dragovoljnog darivanja krvi, navela je da su ožujku održane jer su to akcije izuzete od zabrane okupljanja, ponajprije jer su zamoljeni da se odazovu zbog nedostatka nekih krvnih grupa, te, općenito, zaliha krvi. Kako će biti organizirane ovaj mjesec, znat će se nakon naputaka Stožera civilne zaštite. (KAportal.hr)