Aktualno Županija

Gradovi i općine u Karlovačkoj županiji za „okrupnjivanje” i kretanje bez propusnica – samo Karlovac i njegovi susjedi još razmišljaju

– Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje i Ribnik imaju Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Ozlja te općina Kamanje, Ribnik i Žakanje. Mjere civilne zaštite koje se odnose na građane na području djelovanja koordinacije, odnose se jedinstveno na sve građane, uključivši i mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja koordinacije, bez izdavanja propusnica, kazali su nam u Ozlju, koji se na ovakav potez odlučio još prošli mjesec.

Grad Slunj, zajedno sa općinama Cetingrad i Rakovica, u utorak je potpisao sporazum o dopuštanju kretanja i migracije stanovništva unutar administrativnog središta, potvrdili su nam u Gradu Slunju i dodali da će sporazum proslijediti u „Stožer civilne zaštite Karlovačke županije na odobrenje”.
Grad Duga Resa i susjedne općine Barilović, Bosiljevo, Generalski Stol i Netretić potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na njihovom području i Sporazum o uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica kako bi građani mogli bez propusnica ići u grad osnosno u navedene općine.

– Predmetni sporazumi dostavljeni su na suglasnost Ravnateljstvu civilne zaštite te čekamo odgovor, potvrdili su nam iz Grada Duge Rese.
U Ogulinu je u srijedu gradonačelnik Dalibor Domitrović održao videokonferenciju s načelnicima susjednih općina Tounj, Josipdol, Saborsko i Plaški na kojoj su potvrdili da su za sklapanje sporazuma i rade na donošenju takve odluke. Nastojat će, potvrdili su nam u Gradu Ogulinu, da to bude u što kraćem roku.

U županijskom središtu i njemu susjednim općinama o „ujedinjenju” se još dogovaraju.

– Stožer civilne zaštite grada Karlovca u postupku je dogovaranja s općinskim srožerima civilne zaštite Draganić, Lasinja, Krnjak i Vojnić u vezi svojevrsnog “spajanja” teritorijalnog područja, kojim bi se moglo kretati bez propusnice. Za sada konačni dogovor nije postignut s obzirom da većina navedenih smatra kako je prerano za takvu vrstu aktivnosti. Kada do sporazuma i dođe potrebna je potvrda općinskih vijeća odnosno gradskog vijeća, odgovorili su nam iz karlovačke gradske uprave.(KAportal)