Aktualno Županija

Čekaju se nalazi za 42-oje testiranih

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije poslao nam je priopćenje sa današnje sjednice. U njemu stoji:
“Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 42 ljudi. Nalazi za iste još nisu pristigli tako da i dalje na području Karlovačke županije ostaje broj od 28 oboljelih.
Policija je u protekla 24 sata obavila 118 provjera mogućih kršenja mjera samoizolacije, te utvrdila jedno kršenje samoizolacije. Kršenja mjere kretanja (propusnica) nije bilo. Policijski službenici će tijekom nastupajućeg vikenda pojačano kontrolirati kretanje građana i poštivanje zadanih mjera.
Ravnateljica Karlovačke ljekarne Snježana Skukan izvijestila je Stožer o opskrbljenosti ljekarni zaštitnim sredstvima i lijekovima. Ljekarne su dobro opskrbljene zaštitnim sredstvima, koja se redovito nabavljaju od vele drogerija i to uglavnom od domaćih proizvođača. Građani ne moraju brinuti da će biti nestašice istih, a uredna je i opskrba svim lijekovima, jer se oni nabavljaju najviše u roku 2-3 dana.
Stožer je upoznat s Odlukom o dozvoli individualnog lova i ribolova. Tom se Odlukom dopušta individualni lov domicilnih lovaca na području njihova lovišta i to u svrhu zaštite usjeva od šteta počinjenih od divljači. Također se dopušta individualni ribolov, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite (držanje razmaka)”.