Aktualno OG sada Ogulin

Usluga dostave uplatnica na ovaj način nastaviti će se i dalje, zbog ažurnosti i financijske uštede

S obzirom na nekoliko upita u nedjeljnoj emisiji Radio Ogulina Oči u oči, a vezanih uz način dostave uplatnica koje vrši Stambeno komunalno gospodarstvo, poslali smo upit u ovu gradsku tvrtku i zanimali se na koji način SKG dostavlja uplatnice, ako to radi netko od zaposlenika, ili neka druga osoba, ima li zaštitnu opremu, je li se na taj način uštedjelo i za koliko novca na godišnjoj razini, te hoće li se na isti način dostava vršiti i dalje?

Odgovor smo primili vrlo brzo, a direktorica Sanja Tomić navodi:

“SKG d.o.o. Ogulin uplatnice dostavlja angažiranjem osobe po ugovoru o djelu, koji te poslove obavlja po cijeni povoljnijoj od Hrvatske pošte. Na taj način tvrtka ne samo da ostvaruje financijsku uštedu, već se uplatnice na taj način dostave u roku od 3 dana, što je kod dostave uplatnica putem pošte trajalo i po nekoliko tjedana.
O koliko novca je riječ ne možemo govoriti, jer je to poslovni podatak i značio bi da otkrivamo iznos koji je uplaćen dostavljaču. Smatramo da taj podatak nije nešto što bi našim korisnicima značio poboljšavanje usluge, odnosno interes javnosti u ovom slučaju nije razmjeran interesu čuvanja osobnih podataka.
Način rada je uobičajen, na taj način rade i inkasatori (osobe koje očitavaju potrošnju struje i vode), što znači da se uplatnice dostavljaju osobno u sandučić korisnika. Tom prilikom nema nikakvog kontakta između dostavljača i korisnika,  koji bi značio kršenje mjera socijalnog distanciranja ili ugrožavanja zdravlja korisnika uzorokovanog virusom COVID-19. U konačnici, svi dobivamo na svoje adrese promotivne letke raznih trgovačkih lanaca,  pa nismo u kontaktu sa njihovim  dostavljačima, niti nam ugrožavaju zdravlje.
Usluga dostave uplatnica na ovaj način nastaviti će se i dalje, zbog ažurnosti i financijske uštede, kako smo to naveli na početku ovog očitovanja. Kada i ako jednog dana bude moguć efikasniji i jeftiniji način za isti obim i kvalitetu usluge, tada ćemo uslugu vršiti na taj način”- kaže Sanja Tomić.