Aktualno Županija

Jedna novozaražena osoba na području Karlovačke županije

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 49 osoba na COVID – 19 te je evidentirana jedna  novozaražena osoba na području Karlovačke županije. Radi se o osobi koja je povratnik iz Austrije, te je bila u samoizolaciji.

Jučer je također na hospitalizaciju u Opću bolnicu Karlovac dovezena COVID pozitivna osoba koja je do sada liječena u Stubičkim toplicama, gdje je i utvrđena zaraza. Radi se o osobi koja ima prebivalište na području naše županije te je iz tog razloga prebačena ovdje na liječenje. Tako se sada u Karlovačkoj županiji ukupno vodi 30 oboljelih osoba (29+1). Među njima su 4 osobe hospitalizirane u OB Karlovac, 13 ih je na kućnom liječenju, 2 osobe u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu, 10 osoba je izliječeno, a jedna (1) je nažalost preminula.
Tijekom protekla 24 sata službenici Policijske uprave karlovačke proveli su 142 provjere osoba u samoizolaciji, te je broj ukupnih provjera sada 3145. Nije evidentirano niti jedno kršenje mjera samoizolacije. Na snazi su i dalje mjere samoizolacije za 343 osobe. Jučer su evidentirana 3 kršenja mjera propusnice, a ukupan broj kršenja ove mjere sada je 209.
Stožeri su na području Karlovačke županije jučer izdali 380 propusnica za putovanje izvan granica županije, što je znatno smanjenje obzirom da je ranije najviše zabilježeno 1328 dnevnih zahtjeva za propusnicom.
Karlovačka županija za sada još neće od nacionalnog Stožera tražiti otvaranje, odnosno slobodan prolaz, prema drugim susjednim županijama.