Aktualno Županija

Dobra vijest – i svi jučerašnji nalazi negativni!

Svi nalazi jučer testiranih osoba bili su negativni. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je testiranje 78 osoba na COVID – 19. U Karlovačkoj županiji i dalje imamo ukupno 30 oboljelih osoba (29+1). Među njima su 4 osobe hospitalizirane u OB Karlovac, 14 ih je na kućnom liječenju, jedna (1) osoba je na liječenju u Zagrebu, 10 osoba je izliječeno, a jedna (1) je osoba preminula.

Do sada je na području Karlovačke županije ukupno testiranih 1248 osoba.
Jučer nije evidentirano niti jedno kršenje mjera samoizolacije, koje je su na snazi za 346 osoba. Do sada je mjera samoizolacije ukupno prekršena 80 puta.

U protekla 24 sata policijski službenici PU karlovačke obavili su 146 provjera poštivanja mjera samoizolacije. Policija je jučer evidentirala 7 kršenja mjera propusnice, a ukupno je do sada zabilježeno 223 kršenja ove mjere.
Stožer zahvaljuje građanima Karlovačke županije na pridržavanju mjera i disciplini koju su iskazali tijekom ove krize. “Bez obzira što slijedi postepeno popuštanje mjera upozoravamo građane da i dalje ostanu disciplinirani, uz puno pridržavanje propisanih mjera jer jedino tako možemo održati dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa”-poručuju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.