Aktualno OG sada Ogulin

“Pomoć ženama- žene pomažu”

“Nakon puno truda i uhodavanja za vrijeme pandemije COVID-19, s 13.05. 2020. došle smo i do treće faze popuštanja mjera, prema starijim i nemoćnima. Socijalna distanca je još uvijek na snazi, sa kompletnom zaštitnom opremom (maska, rukavice i dezifincijens) kao i često pranje ruku” -navode iz Ženske udruge Katarine Josipdol i dodaju:

“Uz dostavu namirnica, higijenskih potrepština, lijekova, košnje trave, uređenja povrtnjaka, polako se vraćamo na čišćenje životnog prostora. Boravak u zatvorenom prostoru korisnika neće trajati duže od 1 sat. Obavezno je mjerenje tjelesne temperature gerontodomaćica i krajnjih korisnika prije svake aktivnosti i ulaska u kuću (koje se uvodi u dnevnu evidenciju rada). Ako bilo od kojih strana ima povišenu temperaturu, taj dan nema čišćenja.
Razmak je također obavezan, minimalno 3 metra između korisnika i gerontodomaćice. Dakle, duplo od propisanog. Svim korisnicima su osigurane dvoslojne zaštitne maske koje su šivane u radionici ŽUK Josipdol.
Ovakav novi način rada nije shvaćen kao teret korisnicima kao ni gerontodomaćicama, već kao novi izazov da zajednički kroz ozbiljno prihvaćanje novog načina rada i druženje doskočimo novonastaloj situaciji”.(foto:ŽUK)