Aktualno Županija

Razbojništvo na benzinskoj postaji, policija traži pljačkaša

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela i tri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s lako ozlijeđenim osobama.

Drska krađa u Karlovcu
Jučer oko 17.40 sati gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu, nepoznati počinitelj je 80-godišnjaku iz ruke istrgnuo i otuđio torbicu u kojoj se je nalazio mobitel, novac, osobni dokumenti i drugo. Materijalna šteta veća je od 1000 kuna.

Razbojništvo na benzinskoj postaji
Noćas nešto prije 1 sat na benzinskoj postaji u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu, nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio je razbojništvo nad 54 – godišnjim djelatnikom te otuđio novac. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a u cilju pronalaska počinitelja policija provodi kriminalističko istraživanje.

Zbog neprilagođene brzine motociklist pao s motocikla i teško se ozlijedio
Jučer nešto poslije 19 sati u Karlovcu, mjesni odbor Rečica, dogodila se prometna nesreća. Motociklom hrvatskih registarskih oznaka upravljao je 42-godišnji hrvatski državljanin i kretao se u smjeru Karlovca. U lijevom zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem, sletio izvan kolnika i teže se ozlijedio. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće

Provedena akcija na alkohol
Noću s 4. na 5. srpnja na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 217 vozača, a njih 11 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 30-godišnjaka iz Josipdola u količini od 2,18 g/kg.