Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović: “Nultog pacijenta teško ćemo locirati”

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović od srijede je u samoizolaciji, a jutros je i službeno obaviješten  da je pozitivan na koronavirus. Na testiranje je morao ići, jer je prvi kontakt oboljelog zamjenika Daniela Vukelje. No, nevjerojatno zvuči da  su njegov nalaz prije doznali novinari, nego on sam! Naime, u javljanju u program Radio Ogulina, gradonačelnik je izjavio da ga je sinoć kontaktirala novinarka HINA-e, koja mu je rekla da je Županijski Stožer Civilne zaštite  priopćio da je njegov nalaz pozitivan. Kako se to dogodilo, on ne želi istraživati, ali smatra da nije u redu da su za njegovu bolest prije doznali novinari.

“Nemam nikakvih simptoma, osjećam se dobro”-rekao je Domitrović i dodao da gradska uprava funkcionira putem emaila i video konferencija. Danas oko 11 sati u zgradu će stići epidemiolozi i dezinficirati sve prostorije, a održat će se i video sjednica Stožera Civilne zaštite.

Od do sad testiranih djelatnika gradske uprave, za sada je samo njegov nalaz pozitivan, a za ostale će se znati sutra.

Osvrnuo se i na provokativne komentare na društvenim mrežama u kojima se navodi da mu je samo stalo do medijske promocije, nazvavši to zlim jezicima.

Zaključio je na koncu da je normalno da su ljudi zabrinuti i da se boje, a na pitanje zna li se možda tko je nulti pacijent, odgovorio je kako će se on teško locirati. Zahvalio je svim sugrađanima koji mu šalju poruke podrške, koja stižu i iz cijele Hrvatske.