Aktualno Županija

Dr. Ervin Jančić više nije ravnatelj Opće bolnice Karlovac – usred pandemije mu istekao mandat, novi nije dobio

Hrvatska je i dalje u uvjetima pandemije koronavirusom, pa je odluka Upravnog vijeća pomalo i začudila, posebno jer je Jančić bio hvaljen kao ravnatelj koji je odlično organizirao rad bolnice u pandemijskim uvjetima

Upravno vijeće karlovačke Opće bolnice odlučilo je  da dr. Ervin Jančić više neće voditi bolnicu, ustanovu kojoj je osnivač Karlovačka županija.

Zanimljivo što je ovakva odluka uslijedila uslijed pandemije koronavirusom, a upravo je dr. Jančić tijekom eskalacije virusa u ožujku i travnju bio vrlo eksponirana osoba u Stožeru civilne zaštite i pohvaljivan kao ravnatelj koji je odlično organizirao rad bolnice u ovim pandemijskim uvjetima. Uspješno je uspostavljena trijaža, a i spriječen je prodor virusa među bolničko osoblje što je u uvjetima borbe s epidemijom itekako bitno.
Kako saznajemo, Jančiću je istekao četverogodišnji mandat, no iako je bilo za očekivati da će odraditi još jedan, to se nije dogodilo. Novi natječaj još nije raspisan, pa je za vršiteljicu dužnosti ravnatelja izabrana Zdenka Mažuran, dosadašnja pomoćnica ravnatelja za financije, po struci diplomirana ekonomistica.

Zbog čega dr. Jančić nije više na ovoj funkciji tek će se saznati, no svi se slažu da je u proteklom razdoblju karlovačka bolnica dobila puno. Naime, u potpunosti su završeni radovi na energetskoj obnovi, a modernizirani su i brojni odjeli dnevnih bolnica i kirurgija. Napravljen je lift u donjoj zgradi, u vrijeme koronakrize OB Karlovac je dobila odjel oralne kirurgije, očekuje se rekonstrukcija odjela pulmologije i urologije, kao i gradnja heliodroma.

Pod posebnim povećalom dakako su financijski rezultati, dok karlovačka bolnica nažalost dijeli sudbinu cijelog zdravstvenog sustava u Hrvatskoj u kojoj se gomilaju dugovi i neplaćena potraživanja, duge su liste čekanja na specijalističke preglede a istovremeno traje borba s pandemijom, nezapamćenom u moderno doba. (KAportal)