Aktualno Županija

Teško ozlijeđena biciklistkinja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je osam kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Slunj, Karlovac) i četiri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

U Policijskoj postaji Karlovac jučer je zaprimljena prijava 28-godišnjaka da ga je nakon što je na jednoj internetskoj stranici oglasio prodaju ili zamjenu mobitela kontaktirala nepoznata muška osoba s kojom je dogovorio zamjenu mobitela uz nadoplatu određenog novčanog iznosa. Nakon što je 28-godišnjak poslao mobitel i novac nepoznatom muškarcu, a povratno nije zaprimio drugi mobitel, niti više može stupiti u kontakt s muškarcem, smatra se prevarenim. Materijalna šteta veća je od 4000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Oprez prilikom kupovine i prodaje putem Interneta!
Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine ili prodaje predmeta, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.

U Donjem Pokupju teško ozlijeđena biciklistkinja
Jučer u 5.40 sati na državnoj cesti u Donjem Pokupju, grad Karlovac dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 25-godišnjak koji je vozilo pomaknuo više udesno i tom prilikom dijelom vozila udario u bicikl kojim je uz desni rub kolnika, u istom smjeru, upravljala 50-godišnjakinja. Tom prilikom vozačica bicikla je pala i teško se ozlijedila. Protiv 25-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.