Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan Ugovor o izvođenju radova za uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek

potpis ugovor šetnica klek ist

U Gradskoj knjižnici i čitaonici danas je potpisan  Ugovor o izvođenju radova za uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek, između Hrvatskog planinarskog društva „Klek“ Ogulin kojeg zastupa predsjednik  Zdenko Trninić i Obrta za popravak i stolarske radove “Majetić” kojeg zastupa vlasnica Ankici Majetić.
Ukupna vrijednost radova iznosi 508.163,00 bez PDV – a, a odnosi se na izvođenje radova Uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek.

Hrvatsko planinarsko društvo Klek je u prosincu 2019. godine s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao Ugovor za „Uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek“, vrijedan 700 tisuća kuna koje će u 100%-tnom iznosu biti sufinancirano iz fondova Europske unije.
Nakon provedenog postupka nabave uslijedila je konačna Odluka o dodjeli sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 576.288,00 kuna od čega je odobreni iznos potpore 543.489,52 kune.

Ovim projektom planira se rekonstrukcija postojećih staza šetnice unoseći minimalne, ali značajne promjene u neposredni prostor krajobraza. Osiguravanje raznolikog doživljajnog sadržaja, ekološki skladnih rješenja i percepcijski ugodnih scenarija na kojima će se izgrađivati ekološka i suvremena slika planinarskog izletišta. Cilj je stvoriti uređen i prepoznatljiv opseg turističke i ekološke infrastrukture determiniran kulturnom i prirodnom baštinom područja.
Postavit će se novi elementi kojima će se posjetiteljima pružiti mogućnost odmora i informiranja. Duž staze planirana je izgradnja tri vidikovca, dvije nadstrešnice na Bijelskom kod parkirališta, postavljanje elemenata za sjedenje, informacijskih tabli i ograde na dijelovima šetnice, te rekonstrukcija i sanacija dotrajalih elemenata iste.
Grad Ogulin, na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, koji je partner u ovom projektu, pružio je tehničku podršku, ugovorio i financirao idejno rješenje koje je izradila tvrtka Kreativni krajobrazi iz Zagreba i administrativnu prijavu koju je provela DOTA, obrt za poslovno savjetovanje.

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal