Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu u dva tjedna čak 167 novih slučajeva COVID-a

I ovaj put ćemo, pred početak novog tjedna pogledati podatke o epideiološkoj situaciji u našoj županiji i u Ogulinu. I bez novih sojeva virusa stanje nije sjajno, što ćete vidjeti i iz priloženih podataka, tako da bez obzira na neko predblagdansko vrijeme i raspoloženje treba voditi računa o zdravlju i pridržavanju potrebnih mjera. Ipak je bolje malo pripaziti, nego Božić ili Novu godinu dočekati u samoizloaciji, bolestan, ili na Covid odjelu.

U posljednja dva tjedna, od 15.11. do danas Ogulin bilježi 167 novih, službeno pozitivnih sugrađana. Na covid odjelu ogulinske bolnice broj bolesnika je varirao od 28 do 35 osoba, a na respiratoru u našoj je županiji 5 osoba.

Stanje u školama je, uspoređujući podatke od prije dva tjedna (15.11.) sa posljednjim podacima (26.11.), djelomično povoljnije, sa nešto manjim brojem učenika i zaposlenika koji su ili pozitivni, ili u izolaciji. Ostao je skoro isti broj razrednih odjela u samoizolaciji, 15.11. bilo ih je sedam – 6 u osnovnim školama i 1 u srednjoj. Na datum 26.11. u samoizolaciji je bilo osam razrednih odjela, dakle jedan više i to 6 u osnovnim i 2 u srednjim školama.
Prema informaciji sa stranice Vlade s informacijama o korona virusu saznajemo da je u našoj županiji trenutno zaraženo 728 osoba. Od početka pandemije naša županija bilježi ukupno 17744 slučaja od kojih je 571 osoba preminula. Prema toj Vladinoj stranici Karlovačka županija ima danas 52 nova slučaja, dok u izvješću županijskog Stožera piše da novih slučajeva ima 49.

Smrtnost u našoj županiji i dalje iznosi visokih 3,21% što je skoro dvostruko lošije od državne razine (1,78%) i po tome smo i dalje među najgorim županijama. Lošije brojeve od nas ima samo Osječko-baranjska županija.