Aktualno OG sada Ogulin

Vuković: Sad se vidi da je general Stipetić kod HDZ-a bio “persona non grata” od početka

Danas je zasjedao Županijski Odbor za dodjelu godišnjih priznanja koji nije podržao prijedlog za dodjelu Nagrade Karlovačke županije za životno djelo za 2022. godinu generalu Stipetiću. Ne bi se taj stav danas toliko ni propitkivao da u odboru ne sjede neki od najviših dužnosnika županijske vlasti, gotovo isti oni koji su mu dali svoj naklon u Ogulinu, piše među ostalim Kaportal.

Predsjeda mu Vlado Jelkovac, zamjenica predsjednika je Vesna Hajsan Dolinar, članovi su Maja Grba Bujević, Tomislav Lipošćak, Željko Štajcer, Vlatko Ivka, Ivan Požega, Hrvojka Božić, Biserka Vranić, Srećko Curman i Vlatka Krizmanić.

Za Nagradu Karlovačke županije za životno djelo predloženi su Pavao Miljavac za izniman doprinos obrani, neovisnosti i suverenitetu Republike Hrvatske, ustrojavanju oružanih snaga RH, razvoju političkog pluralizmu te razvoju gospodarstva Karlovačke županije, Mile Pecić za izniman doprinos u crkvenom i karitativnom radu i pomaganju župljanima u danima Domovinskog rata i progonstva, te Sanja Hrnjak za izniman doprinos razvoju kulture u Karlovačkoj županiji.

Podsjetimo, general Stipetić je HDZ-ovu odbijenicu dobio i prije četiri godine kad ga je za nagradu za životno djelo predložio Grad Ogulin. Županijski vijećnik Ivan Vuković tada je burno reagirao, a SDP je napustio sjednicu. Danas isto misli, te se pita zašto nisu nagrade mogli dati obojici generala?

– E, pa Miljavac je veći general od Stipetića. Zadnji put su ignorirali Stipetića jer je to bio prijedlog Grada Ogulina u kojem je na vlasti SDP, a sad se vidi da je on kod HDZ-a bio “persona non grata” od početka.

– JNA generali nisu bili prihvatljivi Tuđmanovim generalima i to je logično, a upravo su oni dobili Domovinski rat. Četnici su Stipetiću na haubi automobila potpisali predaju, a to nema nitko od ovih generala osim Gotovine koji je vodio operaciju. To je pitanje jala, ljubomore i konkurencije. Ne bi Stipetić u Ogulinu dobio bistu da je HDZ na vlasti. Predlagao sam ga davno za počasnog građanina Grada Ogulina, kad je bila većina HDZ i onda su odbili prijedlog. Kasnije su ga oni predložili i postao je počasni građanin, rekao nam je revoltirani Vuković. Kako je dodao, imat će on još štošta reći na sjednici.

Konačna odluka je na Županijskoj skupštini u četvrtak, ali s obzirom da je ovakav prijedlog prošao kroz “HDZ-ov Odbor”, šta bi moglo proći drugačije u “HDZ-ovoj Skupštini”, piše KAportal.