OG sada Ogulin

Proračun veći od 90 milijuna kuna

Višak novca iz 2019. utrošit će se u idućoj godini, pa će proračun iznositi 90.150.000,00 kuna, naglasila je pročelnica Dinka Stipetić, obrazloživši prijedlog proračuna za iduću godinu, na što se nadovezao i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

“Puno se više investira i radi na projektima. Naplaćivanje komunalna naknade iz SKG-a prelazi u grad, uštedjet će se time oko 600 tisuća kuna. Bitniji projekti koje ćemo realizirati su: Ogulin-pametan grad, uređenje nerazvrstanih cesta, nastavak radova na relaciji Hačko-Bolnička, uvođenje učinkovite led rasvjete, rekonstrukcija nekoliko gradskih prometnica, obnova mosta na “Vražjem prelazu”, izgradnja reciklažnog dvorišta i sortirnice, te niz drugih projekata koji će poboljšati standard građana”-rekao je Domitrović.

Klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera podnio je amandman kojim je predloženo smanjenje novca s radova na rekonstrukciji Šenoine ulice, na  povećanje sredstava za stipendije, te za dječji vrtić,  koji je obrazložila Zlata Kurelac, a koji je odbijen sa 9 glasova, 4 su bila za i 1 suzdržan.

Zlata Kurelac osvrnula se i na činjenicu da je više od 20 milijuna u ovoj godini ostalo neutrošeno, a ne vidi nekih novih projekata koji će dati vrijednost gradu, osim vrtića,

Siniša Ljubojević (DSS) zanimao se  za usluge odvjetnika i pravnog savjetovanja, te za održavanje komunalne infrastrukture koja nije specificirana. Nije zadovoljan raspodjelom i odnosom prema ruralnim područjima i bit će protiv prijedloga proračuna, rekao je, što se gradonačelniku nije svidjelo, pa je opet nabrojio koje projekte namjeravaju realizirati.

Hrvoje Magdić (HDZ) pozdravio je osnivanje novog upravnog odjela za EU fondove, a osvrnuo se i na uređenje svlačiona u gradskoj sportskoj dvorani, te dovršetak radova u Pučkom otvorenom učilištu.

Vrijednost pripremljenih projekata za natječaje  iz fondova EU iznosi čak 445 milijuna kuna, naglasio je zamjenik gradonačenika Daniel Vukelja, dok je Zlatko Mrvoš uime Kluba vijećnika SDP-a, prijedlog podržao.

Glasovanjem je odlučeno da se prijedlog prihvaća sa 9 glasova,  4 vijećnika bila su protiv , a 1 suzdržan.