Aktualno OG sada Ogulin

Uručene 42 stipendije ogulinskim učenicima i studentima

Grad Ogulin će stipendirati 42 učenika i studenta.

U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice u podne je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipediranju učenika i studenata s područja grada Ogulina. Ugovore je stipendistima uručio gradonačenik Dalibor Domitrović, a podjeli su nazočili i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja. Za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu uručene su ukupno 42 stipendije. Od toga je 21 stipendija uručena učenicima i to: 7 za darovite učenike, 4 stipendije za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, te 10 stipendija za učenike slabjeg socijalnog stanja.

Isto toliko stipendija je uručeno i studentima za akademsku godinu 2019./2020.. 7 stipendija uručeno je darovitim studentima, 12 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, te 2 stipendije za učenike slabijeg socijalnog stanja.

Odobrena stipendija isplaćuje se mjesečno za redovnu tekuću školsku, odnosno akademsku godinu. Visina mjesečne stipendije u školskoj/akademskoj godini 2019./2020. za učenike iznosi 500,00 kuna, dok za studente ona iznosi 700,00 kuna.

Ovom prigodom, gradonačelnik Domitrović je učenicima i studentima poželio uspješnu Novu 2020. godinu, pri tom rekavši: “Studenti položite što više ispita, a vi učenici osigurajte si što bolje ocjene! Na nama, kao gradskoj upravi, je da vam osiguramo radna mjesta što nije lako, a nadamo se da ćete po završetku školovanja na taj način i ostati u svom Ogulinu.”.