Aktualno OG sada Ogulin

Počeli su radovi na izgradnji zajedničke kotlovnice

Proteklih dana počeli su radovi na izgradnji zajedničke kotlovnice na biomasu za grijanje Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole Ogulin. Naime, riječ je o projektu Wood Key koji se financira sredstvima fondova Europske unije, a kojemu je cilj pokrenuti energetsku tranziciju na regionalnoj razini kroz poticanje korištenja lokalno prisutnog obnovljivog izvora energije- biomase.

Jedan od glavnih ciljeva projekta za područje Karlovačke županije je izgradnja spomenute zajedničke kotlovnice čija je vrijednost 2,9 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa čak 85% sredstava bespovratno će se osigurati iz fondova EU. Rok izvršenja radova 90 dana, a izvođač radova je tvrtka “Mi Maris d.o.o.” iz Ivanić Grada.

Dobre vijesti dolaze nam i iz Prve osnovne škole Ogulin. Naime, ravnatelj Zvonko Ranogajec je prošli tjedan u Uredu župana nazočio sastanku na kome se raspravljalo o prijavi projekta izrade kotlovnice u Prvoj osnovnoj školi Ogulin na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene.

Podsjetimo, ova škola još je 2017. godine izradila projekt prijave na sličan natječaj ali tada je u obzir dolazilo grijanje na sječku. Obzirom da projekt nije realiziran, sada se ide na njegovu prenamjenu kako bi se škola prijavila na natječaj za izradu kotlovnice na pelete koji će biti raspisan 1. rujna ove godine.

Osim ove, dobra vijest je i što u POŠ Ogulin ovog ljeta intenzivno rade i na ideji proširenja prostora. Naime, upravo ova škola najveća je škola čiji je osnivač Karlovačka županija, a jedna od rijetkih u kojima, zbog nedovoljnog broja učionica, nije moguće realizirati jednosmjenski rad. Kako bi se to promijenilo, a realizirao strateški plan Vlade RH da se u sve škole uvede jednosmjenski rad, po nalogu Osnivača, pregledan je prostor i prionulo se na izradu projekta za izdvojeni dio sa 4 nove učionice.