Aktualno OG sada Ogulin

Sreli su se Gabrijela, Kruno i Draco

Krajem prošle godine i mi smo, poput mnogih hrvatskih medija,  pisali o našem sugrađaninu Kruni Stipetiću i njegovom psu Dracu, inače članovima ogulinske stanice HGSS. U to vrijeme, neposredno nakon potresa, oni su bili u Petrinji u potražnim akcijama za građanima Petrinje, koji su ostali zatrpani u ruševinama. U sve medije dospjeli su jer su pronašli živu jednu osobu i spasiti još jedan ljudski život. Kruno, koji Dracu uvijek stavlja u prvi plan, tada je o tome govorio:

“Nisam ja pronašao, nego je pas pronašao. Postojala je sumnja da je osoba ostala negdje u zgradi. Sa psom sam pretraživao sve prostorije i jedna prostorija bila je zatrpana ciglom, na visini od metar i pol do dva. Hrpa cigle je bilo u prostoriji od nekih 20 – 25 kvadrata, a vrata su, naravno, bila zablokirana
Kolege vatrogasci i kolege iz GSS-a razbili su ta vrata motorkama i sjekirama. Psa sam proslijedio unutra i on je vrlo brzo locirao osobu”

Zgrada o kojoj govori je petrinjska Gradska vijećnica, u kojoj je ostala zarobljena zaposlenica. Kao i inače, kada pronađe osobu, Draco je počeo lajati, sjeo je i čuvao lokaciju. Njegov je lavež signalizirao da bi kraj potrage mogao biti sretan. Kako je Kruno ispričao, ovdje vremena za čekanje nije bilo. “Ja sam morao odmah otići dalje, tražiti druge. Kolege iz GSS-a i vatrogasci ostali su tamo micati cigle. Ispod njih, osoba je bila živa. U principu, 90 posto sam bio siguran da je živa jer pas drugačije reagira, drugačije laje, ima drugačiju boju tona.”

Kruno je već bio u pretrazi drugih lokacija, kada je doznao sretnu vijest.

A danas je naš Kruno sa svojim potražnim psom Dracom posjetio Gabrijelu Cidrić.
Gabrijelu je upravo Draco detektirao ispod ruševina u zgradi gradske vijećnice u Petrinji.
Iako se Gabrijela boji pasa upoznavanje s Dracom je nalikovalo na susret dvoje starih poznanika.
Gabrijelu je prije nekoliko dana posjetio i dopročelnik službe kako bi joj čestitao dan žena. (foto:HGSS)