Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Horvatinčiću odbijena molba za odgodu odlaska u zatvor. Odvjetnik najavio žalbu, kaže da je odluka donesena prebrzo

Zagrebački Županijski suda odbio je jučer molbu Tomislava Horvatinčića za odgodom izvršenja zatvorske kazne u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci na koju je pravomoćno osuđen zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi, talijanski bračni par Salpietro, javlja Jutarnji list.

Horvatinčić se u četvrtak, 1. srpnja, trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne, ali je u utorak podnio molbu za odgodu izvršenja kazne do 31. prosinca. Mediji su izvijestili da je kao dokaz za tvrdnje o narušenom zdravlju priložio liječničku dokumentaciju iz poliklinike Peharec, kamo odlazi na terapiju.

Najavljena je žalba
No, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić promptno je odbila dopustiti Horvatinčiću odgodu odlaska u zatvor. To još uvijek nije konačna odluka jer i na ovu odbijajuću ima pravo žalbe, piše Jutarnji, kojem je Horvatinčićev branitelj, odvjetnik Velimir Došen, već najavio da će se žaliti.

“U više od 30 godina odvjetničke prakse nisam imao slučaj da se jedna molba za odgodom izvršenja kazne tako brzo riješi, pogotovo stoga jer je uz nju priložena i opsežna medicinska dokumentacija, koju su trebali pregledati i o njoj dati svoje mišljenje liječnici Bolnice za osobe lišene slobode. No, o svemu tome ću više u žalbi koju ću podnijeti na ovu odluku”, izjavio je u subotu Horvatinčićev odvjetnik za Jutarnji list.

Podsjetimo, Horvatinčić je odlazak u zatvor i odsluživanje kazne već nekoliko puta odgodio, i to zbog zdravstvenog stanja. Zadnju je odgodu tražio početkom ožujka, također na šest mjeseci. Tada je dobio odgodu u trajanju od tri mjeseca, do 30. lipnja. Naveo je kako mu je nakon operacije u Beču zbog “izražene atrofije mišića” preporučena fizikalna terapija i rehabilitacija u trajanju od šest mjeseci. Na odluku suda se žalio, a žalba mu je odbijena.(telegram.hr)