Aktualno OG sada Ogulin

Sunce, minusi i magla

HRVATSKA SE PROBUDILA OKUPANA SUNCEM, ALI NA TEMPERATURAMA ISPOD NULE Najniža je bila -2°C, a čak pet gradova smrzavalo se na 1 i 2 Celzijevca

Dijelovi Hrvatske jutros su se probudili na temperaturama ispod ništice. Tako je u 7 sati najhladnije bilo na Zavižanu -2°C, dok je u Bednji -0.6 stupnjeva. Gospić se probudio na temperaturi od samo 0,6°C. Smrzavali su se i stanovnici Slunja na 0,9°C, u Otočcu je bio 1 stupanj, u Krapini 0,6°C, a u Križevcima i Kutini 2 stupnja Celzija.

U Zagrebu je bilo tek neznatno toplije, samo 3,6 stupnjeva. U priobalnim gradovima temeprature su se kretale između 10 i 17 stupnjeva.

U Ogulinu minimalna temperatura izmjerena je u 05:59 i iznosila je friških 2.8 stupnjeva dok je u osam sati bilo tek mrvicu toplije, odnosno 3 stupnja.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i svježe, duž obale razmjerno vjetrovito. Po kotlinama i uz rijeke u unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka do olujna bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 16 na kopnu te od 18 do 22 °C na Jadranu.