Aktualno OG sada Ogulin

Kakav pehist – u samo tri sata 29-godišnjaka dvaput zaustavila policija u Oštarijama i Plaškom

Plaščanin u dobi od 29 godina, koji nikada nije položio vozački ispit, sjeo je 17. svibnja u Fiat Tempru i oko 14.30 zaustavila ga je policija u Oštarijama, dok se iz Otoka Oštarijskog kretao prema Josipdolu. Istoga dana, samo tri sata i 15 minuta kasnije, naletio je na policijsku patrolu u Plaškom, dok se iz mjesta Vera kretao prema Plitvičkoj cesti. Tamo su mu, dakako, opet utvrdili da nikada nije položio vozački ispit.

Zbog toga se kao okrivljenik našao na Prekršajnom sudu, a sudac je dva predmeta spojio u jedan. Zbog loših imovinskih prilika i specifične situacije, sud mu je propisao kaznu ispod zakonskog minimuma od 5.000 kuna po događaju, pa mu je presudio dva puta po 4.000 kuna, ukupno 8.000. Kaznu će moći platiti u ratama, a ako bude redovit, oprostit će mu zadnju trećinu iznosa.

On je na sudu priznao prekršaje, pokajao se, moleći za malu kaznu zbog siromaštva, bolesne majke, a kao i sam, nezaposlena mu je i zaručnica. Na ruku mu nije išla ranija prekršajna kažnjavanost. (Kaportal)

KAportal.hr