Aktualno Županija

Sastanak s partnerima iz Primorsko-goranske županije na temu Regionalnih centara kompetentnosti

U srijedu, 19. prosinca, pod predsjedanjem zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, održan je u Uredu župana Karlovačke županije sastanak s partnerima iz Primorsko-goranske županije radi dogovora oko izrade projektnih prijava na natječaj Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Obje Županije, uz pomoć svojih Razvojnih agencija, angažirale su se kako bi svojim školama nositeljima Regionalnih centara kompetentnosti pružile stručnu i svaku drugu pomoć pri izradi projektnih prijava na spomenuti natječaj. Tehnička škola Karlovac jedina je u Hrvatskoj koja na natječaj prijavljuje dva projekta, kao nositelj dvaju Regionalnih centara kompetentnosti: u sektorima strojarstvo te elektrotehnika i računalstvo. Partner našoj Tehničkoj školi u projektu za RCK u sektoru strojarstva je Elektroindsutrijska i obrtnička škola Rijeka. Ugostiteljska škola Opatija prijavljuje projekt RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva, a partner joj je Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac.
Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci te međusobne obveze i zadaće u izradi projektnih prijedloga, kao i održavanje daljnjih redovnih koordinacija na razini obje Županije, Razvojnih agencije te svih uključenih škola. (kazup.hr)