Aktualno OG sada Ogulin

Održana prva radionica Klek

U suradnji s autorom Kenn Clarkom i Prvom osnovnom školom u POUOgulin održana je prva Radionica Klek.

Voditelj radionice koji je grafički dizajner, ilustrator, fotograf i autor knjige Klek održao je jednosatnu interaktivnu radionicu na engleskom jeziku u kojoj je polaznicima pripovijedao sadržaj knjige Klek i istovremeno ih poučavao grafičkom dizajnu i ilustriranju. Polaznici su za vrijeme pripovijedanja izrađivali crteže s motivima iz knjige te na taj način usvajali znanja o kulturi Grada Ogulina.

Knjiga o Kleku pisana je na engleskom jeziku, s motivima iz ogulinskog kraja. Hobotnicu je u svojoj priči autor nazvao OG, po ogulinskim tablicama na automobilima. U knjigu autor je unio i elemente hrvatskog folklora, slike iz Župne crkve sv. Križa, povezao je legende koje se prenose narodnom predajom i mogu se mijenjati. Spominje se i zagrebački Manduševac, zmajevi iz Šmitovog jezera, vještice kao plesačice s Kleka… A, kao i svaka priča, i ova ima svoju princezu koju treba spasiti… http://kennclarke.wixsite.com/clarke/klek

Radionicu Klek autor je uspješno proveo nekoliko radionica u RH i zemljama EU a namijenjena je polaznicima koji su učenici nižih razreda osnovne škole. (foto:POU OG)