Aktualno Sport

Ogulinkama dva turnira u mini rukometu

Jučer su u Novom Vinodolskom djevojčice ŽRK Ogulina sudjelovale na turniru u mini rukometu, u sklopu manifestacije FIT 4 NOVI.
Na turniru su otišle sa dvije ekipe i to djevojčice rođene 2008. i 2010. godine.
U 2008. godištu pored naših, bile su i djevojčice iz Valpova, Omišlja, Gospića i Vinodola.
U razigravanju po grupama, naše djevojčice igrale su protiv ekipa Valpovo I i Vinodola.
Pobijedile su obje utakmice rezultatima – Vinodol 10:8, a Valpovo 8:6.
U polufinalu igrale su protiv ekipe Omišlja i uvjerljivo pobijedile sa 9:4.

U finalu su ponovno igrale protiv ekipe domaćina Vinodola. U regularnom vremenu utakmica je završila rezultatom 7:7, pa su se pucali sedmerci i nakon dramatičnog izvođenja sedmeraca naše djevojčice su bile sretnije i pobijedile i ovu utakmicu te osvojile zasluženo 1. mjesto na turniru.
U ovoj generaciji istaknule su se vratarka Kiara Salopek , koja je i izabrana za najboljeg golmana turnira u svojoj generaciji, a Melani Mihaljević birana je u najbolju petorku 2008. generacije.
Za ekipu Ogulina igrale su:
Lana Magdić 10 golova, Iva Čajić 8 golova, Lea Blašković 4 gola, Melani Mihaljević 9 golova, Tamara Blašković 1 gol, Matea Bokulić 1 gol, Gabrijela Luketić, Melani Pleše i vratrke Kiara Salopek i Lorena Capan.

 

U generaciji djevojčica rođenih 2010. godine pored naših djevojčica igrale su ekipe Vinodola I i Vinodola II , Senie I i Senia II, Zameta.
U razigravanju po grupama naše djevojčice igale su protiv ekipa: Senia II i Vinodola II i uvjerljivo pobijedile obje utamice i to Seniu II 14:0 , a Vinodol II 8:0.
U polufinalu susrele su se sa ekipom Senia I i pobijedile rezultatom 10:2.
Finale su također igrale protiv ekipe Vinodola i nakon dramatične i neizvjesne utakmice do samog kraja slavile su pobjedu rezultatom 6:5, te tako osvojile 1. mjesto u svojoj generaciji.
U najbolju petorku ovog godišta birane su Eva Bertović i Katja Vranić, Morena Mudrić je najbolji strijelac ,a Dora Zildum proglašena je najboljom igračicom turnira.
Za ekipu Ogulina igale su:
Eva Bertović 7 golova, Katja Vranić 3 gola, Dora Zildum 8 golova, Morena Mudrić 18 golova, Rita Sabljak 4 gola, Katja Kirasić, Ivona Ivaniš, Petra Puškarić, Pavla Kostelić.
Ekipe su vodile trenerice Vesna Ceranić i Ana Vranić.
Ove subote 08.06. u Ogulinu se održava 14. tradicionalni turnir u mini rukometu Ogulinski festival bajki , na kojoj sudjeluje veći broj ekipa i to u tri generacije 2008. , 2009. i 2010. godište. (V.C.)