Aktualno Županija

Grad Karlovac: Kod nas nema većih šteta od potresa, svima poručili – ne zaboravite mjere protiv koronavirusa!

Karlovac je, srećom, u jutrošnjim potresima prošao bez ozlijeđenih i većih materijalnih šteta, no bude li potrebno napuštanje domova, iz Grada apeliraju na Karlovčane da se pridržavaju mjera za spriječavanja širenja koronavirusa.

– Uslijed potresa koji se je danas u ranojutarnjim satima osjetio i na području grada Karlovca obavještavamo građane da nema veće štete, a sigurnost i zaštita naši su primarni interesi te u organiziranju žurnih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja izuzetno je značajan i osobni doprinos građana. Primjerene preventivne pripreme i sveobuhvatne i pravovremene mjere zaštite i spašavanja čuvaju naše živote i imovinu, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav civilne zaštite čine učinkovitijim. Molimo da preuzmete korisne upute i podsjetite se kako postupati u slučaju potresa https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/dva-snazna-potresa-u-zagrebu/2282. Molimo građane da u slučaju potrebe za napuštanjem svojih domova zbog potresa istovremeno poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, poručili su iz Grada i apelirali na sve da se ne grupiraju kako ne bi ostvarivali socijalni kontakt i na taj način spriječili mogući prijenos zaraze.

Podsjetili su i da je zbog pojačane kontrole ulaska u OB Karlovac nužno proći postupak trijaže od strane stručnih i ovlaštenih djelatnika te zamolili sve da za slučajeve koji nisu hitni odgode dolazak u bolnicu do prestanka protupandemijskih mjera i na taj način spriječe nastanak gužvi.
– Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge, poručili su iz Grada i najavili da će, kao i do sad, sve daljnje informacije karlovački Stožer civilne zaštite pravovremeno javljati. (kaportal.hr)