Na budućem vodovodu Bukovlje Komunalno Duga Resa napravilo “prijelaz” preko Mrežnice na dubini od 12 metara

Komunalno Duga Resa gradi vodovod koji će pitkom vodom opskrbljivati oko 350 mještana Gornjeg i Donjeg Bukovlja.

Na području Bukovlja u Općini Generalski Stol Komunalno Duga Resa gradi vodovod koji će pitkom vodom opskrbljivati oko 350 mještana Gornjeg i Donjeg Bukovlja. Radovi su počeli prije sedam mjeseci i do sada je glavni cjevovod ukupne dužine 9400 metara završen u cijelosti, a prema riječima direktora Komunalnog Ivana Klokočkog preostala je još izgradnja jedne pumpne stanice, šahtova i hidranata, a ovih dana izveden je i tzv. prijelaz preko Mrežnice.

  • Prijelaz vodovoda preko rijeke Mrežnice izveden je postavljanjem dvije cijevi, jedna služi kao rezerva, na dno rijeke Mrežnice i to na dubini od 12 metara. Cijevi su postavljene na betonsku podlogu i potom stabilizirane s betonskim blokovima koji će ih i štititi od eventualnih oštećenja uslijed brzog protoka, visokih vodostaja i slično. Sada slijedi izgradnja oko 150 metara cjevovoda i spajanje s postojećim cjevovodom u Zvečaju, koji se napaja iz Završja u Netretiću. Potom se moraju provesti ispiranja, kontrola kvalitete i tlaka te izdavanje uporabne dozvole kako bi se korisnici mogli spojiti na vodovod – kaže Ivan Klokočki te pojašnjava kako trenutno još nisu osigurana sredstva od strane Hrvatskih voda za završetak, a izvođač Georad iz Zagreba je obavio niz radova stoga dok ne stigne novac, radovi neće stati, ali će usporiti.
    Naime, Hrvatske vode prema svojim financijskim planovima sklopile su ugovor o financiranju ovog projekta u visini od 80 posto kroz vrijeme od 3 godine, a općina Generalski Stol osigurava preostalih 20 posto ukupne investicije koja iznosi oko 5 milijuna kuna.
    Kako je vodovod Bukovlje prioritet Karlovačke županije i dio programa „407 za 047“ pokušat će se iznaći rješenje za što skoriji završetak ovog vodovoda, jer doista ovo područje zaslužuje da u 21. stoljeću napokon dobije pitku vodu, a završetak ovog vodovoda važan je i za nastavak projekta širenja vodovodne mreže prema općini Barilović. (kaportal.hr)
Facebook Comments